Specialisaties
Moeilijke gevoelens
Kinderen kunnen periodes hebben waarin ze erg boos zijn, of erg verdrietig. Soms is boosheid goed te duiden, weet je waar het vandaan komt: een kind voelt zich gefrustreerd omdat iets niet lukt of niet mag, of voelt zich onrechtvaardig behandeld. Achter boosheid verschuilen zich vaak meerdere andere gevoelens, zoals machteloosheid, radeloosheid, hulpeloosheid, gekwetstheid, verdriet, etc. Allemaal nare gevoelens die een kind niet wil voelen. Boosheid is een manier om zich toch te uiten. En als je als ouder niet weet waar de boosheid vandaan komt (“mijn kind wordt om het minste of geringste boos”), kan dat heel lastig zijn om mee om te gaan. Boosheid roept vaak boosheid op. En zo kun je in een negatieve cirkel terechtkomen waar je moeilijk uitkomt.
Enkele sessies kunnen een kind maar ook de ouders helpen om uit een negatief reactiepatroon te komen en weer positief op elkaar te reageren.
ervaringen
moeder van meisje, 12 jaar:
‘Hartelijk dank voor alle goede zorgen, het gaat een stuk beter met A. dan toen ze bij jou begon! De woede-aanvallen zijn er niet meer, ik kan nu goed met haar praten als zij ‘gewoon’ boos is geweest.’