Kindertherapeut en Jongerentherapeut

Claire Groenen

Wat mij het meeste motiveert is dat kinderen met hulp van deze therapie zelf weer de glans aan hun leven kunnen geven die kinderen van nature zo eigen is.
Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jongeren die

  • door faalangst en/of weinig zelfvertrouwen belemmerd worden
  • het moeilijk hebben met de scheiding van hun ouders
  • last hebben van poepproblemen (broekpoepen of niet op de wc durven poepen)

Ook begeleid ik ouders die

  • een moeilijke scheiding hebben gehad of er nog in verwikkeld zijn in relatie tot de ontwikkeling van hun kind
  • onmacht en frustratie in de opvoeding ervaren

Wat we volgens mij allemaal willen is zorgen dat je kind weer lekker in zijn of haar vel zit.’ Daar ga ik met een kind op een veilige en ontspannen manier aan werken. Ik doe dat vanuit een breed spectrum aan interventies via spelletjes, gesprekken, imaginaties en vooral gerichte aandacht. Ik kan een problematische situatie niet altijd oplossen, maar een kind wel leren om daar beter mee om te gaan, of inzicht geven in waar dat ‘nare gevoel’ vandaan komt. Dat is vaak de sleutel naar beter in je vel zitten.

Ik ben pedagoog en integratieve kindertherapeut, opgeleid aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Sinds 2002 werk ik met kinderen, de eerste jaren op een basisschool in Amsterdam. Vanaf januari 2005 heb ik een eigen praktijk voor kindertherapie en jongerentherapie in Amsterdam-Westerpark. Sindsdien heb ik meer dan 700 kinderen en jongeren in korte of langere trajecten gecoacht.

In de praktijk werk ik, indien nodig, samen met andere integratieve kindertherapeuten en een psychomotorisch kindertherapeut.

Ik heb geregeld intervisie en supervisie met collega’s en volg jaarlijks nascholingscursussen (o.a. emdr, hypnotherapie en prikkelbare darmsyndroom (PDS)).

Kinderwijz, maart/april 2013: “De kindertherapeut als ondernemer
Kinderwijz, juni/juli 2013: “Sommige complimenten leiden tot schaamte

Foto van kindertherapeut Claire Groenen

Wat we volgens mij allemaal willen is zorgen dat je kind weer lekker in zijn of haar vel zit.