Hoe werkt therapie voor kinderen en jongeren?
Voor jongeren
Op de middelbare school kun je veel spanning ervaren: nieuwe vrienden maken, een andere manier van leren, hogere eisen die aan je gesteld worden. Vaak duurt het even om daaraan te wennen en vind je vanzelf je draai weer.
Als het niet zo gemakkelijk gaat, kun je je onzeker, faalangstig, gestresst, onzeker, eenzaam of somber gaan voelen.
Te veel ‘moeten’ van jezelf, de dwang om goed te presteren, jezelf vergelijken met (de prestaties van) anderen, het gevoel er niet bij te horen. Vaak ga je jezelf ook nog eens negatief beoordelen! En dat is zonde want je kunt er helemaal door blokkeren.
Herken je dit? Dan kan het fijn zijn om daar eens met een onafhankelijk iemand over te praten en uit te zoeken hoe je weer in je eigen kracht komt te staan.
Eén ding is belangrijk voor mij: dat jij zélf wil dat er iets verandert aan je situatie, en niet omdat je gestuurd wordt door je ouders. Dan kan ik je steunen en gaan we ontdekken hoe je anders tegen moeilijke zaken kunt aankijken, er anders mee kunt omgaan. Hoe je in je eigen kracht kunt staan!
We werken met gesprekken, visualisaties, metaforen, en allerlei andere ik-versterkende technieken waardoor jij je weer beter gaat voelen, en als het nodig is ook emdr of hypnotherapie voor traumaverwerking.
ervaringen
ouders van meisje, 14 jaar:
‘Wij zien een meisje dat steeds beter in haar vel gaat zitten. Ze heeft nieuwe vrienden en ze heeft haar draai gevonden. Of te wel ze gaat nu met plezier naar school word steeds een stukje zelfstandiger en is zich echt bewust met wie zij vriendschap wil sluiten en wie zij links laat liggen.
Wij willen jou bedanken voor de hulp, gesprekjes en plezier die onze dochter bij jou heeft gehad, die haar zeker hebben geholpen in het weer gaan geloven in zich zelf. Heel erg bedankt!!!!’